Skip to main content

26 august 2021

Viitorul este în mâinile tale # EURegionsWeek2021

Loading

EURegionsWeek contribuie la dezbaterea în curs privind democrația și angajamentul cetățenilor și are o legătură specială cu Conferința privind viitorul Europei. În calitate de exercițiu fără precedent axat pe cetățeni, de jos în sus, Conferința își propune să ofere europenilor un cuvânt de spus mai mare asupra așteptărilor de la Uniunea Europeană. Este deschis cetățenilor europeni din toate categoriile sociale, tinerii europeni jucând un rol central în aceasta, societatea civilă, autoritățile regionale și locale.

Datorită experienței sale unice și a legăturilor directe cu teritoriul, politica de coeziune are un rol special de jucat în această dezbatere. Nu numai că este bine plasat pentru a face ca vocea cetățenilor și a comunităților locale să fie auzită la nivelul UE, dar are multe de împărtășit în ceea ce privește ideile inovatoare și vibrante: tranziții verzi și digitale, o economie mai puternică și mai rezistentă, echitate socială și incluziune, sănătate, tineret, cultură și educație, participare autentică și semnificativă a cetățenilor.

Partenerii și organizatorii de evenimente secundare sunt încurajați să-și înregistreze evenimentele în contextul #EURegionsWeek ca evenimente ale conferinței, pe platforma digitală multilingvă. Acest lucru nu numai că va oferi evenimentelor dvs. o vizibilitate suplimentară (în toate cele 24 de limbi ale UE) în rândul potențialilor participanți, ci le va oferi posibilitatea de a contribui concret la dezbaterea privind modelarea viitorului Europei. Înregistrarea este ușoară și simplă. Acest ghid explică cum să o faceți, pas cu pas. Aici puteți găsi mai multe informații despre modul în care vă puteți implica.

Implicarea dvs. activă este esențială pentru succesul acestui exercițiu democratic transnațional, adăugând propria experiență, punct de vedere și propuneri. #TheFutureIsYours!

 

https://europa.eu/regions-and-cities/news/thefutureisyours-euregionsweek2021_en

Share:

asistent
Atlas - Asistent