Skip to main content

11 octombrie 2021

Un nou apel Horizon Europe se va lansa în 23 noiembrie 2021

Loading

În cadrul programului HORIZON EUROPE se va lansa în data de 23 noiembrie 2021 apelul „O DEZVOLTARE CENTRATĂ PE OM ȘI ETICA TEHNOLOGIILOR DIGITALE ȘI INDUSTRIALE 2022 (HORIZON-CL4-2022-HUMAN-01).

Se așteaptă ca propunerile să contribuie aplicații industriale și societale inovatoare eXtended Reality, care integrează tehnologii precum vizualizare avansată, experiențe 3D, realitate augmentată și virtuală, interacțiune om-roboți și cooperare, cu accent pe scenarii bine concepute și testate complet în mediul real.

Domeniu de aplicare:

Apariția orașelor și fabricilor inteligente, a vehiculelor și a caselor autonome, a aparatelor inteligente împreună cu aplicațiile de realitate virtuală și augmentată deschid noi modalități de a trăi, a munci, a învăța, a juca și socializa. În timp ce oamenii, locurile și obiectele sunt digitalizate și transferate în lumea virtuală și plasate spațial și contextual, senzorii sunt încorporați în mediile noastre și obiectele din jurul nostru. Noile tehnologii de interacțiune digitală joacă un rol esențial în această transformare, permițându-ne să interacționăm în mod natural și intuitiv cu informațiile digitale din lumea fizică.

Acest apel solicită propuneri de cercetare și inovare pentru a dezvolta și demonstra tehnologii combinând interacțiunile om-roboți și medii reale, realiztăți augmentate și virtuale, cu scopul de a spori capacitățile utilizatorilor.

Data limită de înscriere este 5 Aprilie 2022, ora 17.00 (ora Bruxelles-ului).

Mai multe detalii pe site-ul Comisiei Europene: Funding & tenders (europa.eu)

Share:

asistent
Atlas - Asistent