Skip to main content

21 septembrie 2021

UE la UNGA76: UE își începe angajamentele la Adunarea Generală a ONU de la New York

Loading

În perioada 20-24 septembrie, Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate/vicepreședintele Comisiei Europene, Josep Borrell, călătoresc la New York pentru cea de-a 76-a Adunare Generală a Națiunilor Unite.

Luni, 20 septembrie, Înaltul Reprezentant/vicepreședinte Borrell, împreună cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, au participat la masa rotundă informală a liderilor privind acțiunea împotriva schimbărilor climatice, alături de președintele Consiliului European, Charles Michel. Masa rotundă este o oportunitate de a solicita mai multe acțiuni globale și de a aborda lacunele din acțiunile urgente privind atenuarea, finanțarea și adaptarea la schimbările climatice. UE rămâne în fruntea eforturilor globale cu angajamentul său de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55% până în 2030.

Marți, 21 septembrie, Înaltul Reprezentant/vicepreședinte Borrell se va alătura președintelui Michel și președintelui von der Leyen pentru sesiunea de deschidere a dezbaterii generale a celei de-a 76-a Adunări generale a ONU. Înaltul Reprezentant va găzdui o reuniune a Consiliului de Cooperare UE-Golf. Seara, Înaltul Reprezentant/vicepreședinte Borrell va convoca lideri din Balcanii de Vest pentru o cină de lucru.

De-a lungul săptămânii, Înaltul Reprezentant va organiza și va participa la o serie de evenimente la nivel înalt și întâlniri bilaterale cu interlocutori internaționali.

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/MEX_21_4806

Share:

asistent
Atlas - Asistent