Skip to main content

22 septembrie 2021

S-a extins memorandumul privind cooperarea în materie de securitate nucleară

Loading

Comisia Europeană și Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) au salutat săptămâna aceasta extinderea recentă a Memorandumului de înțelegere (MoU) din 2013 privind cooperarea în materie de securitate nucleară în cadrul reuniunii din această săptămână a Conferinței generale a AIEA de la Viena.

La prima conferință generală fizică față în față din 2019, echipa Comisiei, condusă de directorul general adjunct al DG ENER, Massimo Garribba, se va întâlni cu aproximativ 20 de parteneri internaționali. Domeniile cheie pentru discuții includ siguranța reactoarelor modulare mici, siguranța reactoarelor de fuziune și coordonarea pozițiilor înaintea viitoarelor conferințe de revizuire a convențiilor AIEA. Aceste reuniuni vor urmări, de asemenea, să promoveze siguranța nucleară în regiunea extinsă prin încurajarea și asistarea țărilor partenere pentru a efectua teste de stres pentru siguranța nucleară a metodologiei UE.

Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA), care își are sediul la Viena, este principalul forum mondial de cooperare interguvernamentală în domeniul nuclear. Conferința generală, care este unul dintre cele două organe de guvernare ale AIEA, organizează o astfel de ședință în fiecare an pentru a aproba bugetul și a examina alte chestiuni relevante.

 

În recentul său raport anual de perspectivă, AIEA și-a revizuit în sus proiecțiile cu privire la creșterea potențială a capacității de energie nucleară pentru generarea de energie electrică în următoarele decenii. Este pentru prima dată de la accidentul de la Fukushima din 2011 când se prognozează orice creștere.

https://ec.europa.eu/info/news/memorandum-nuclear-safety-cooperation-extended-2021-sep-22_en

Share:

asistent
Atlas - Asistent