Skip to main content

17 septembrie 2021

Reuniunea miniștrilor agriculturii G20

Loading

Președinția italiană a G20 va găzdui reuniunea miniștrilor agriculturii G20 la Florența în perioada 17-18 septembrie 2021. La reuniunea ministerială vor participa miniștrii agriculturii G20, țările invitate și liderii principalelor organizații internaționale implicate în sectorul agricol, printre care FAO, OECD, BANCA MONDIALĂ, OMC, PAM, OMS, ILO, CGIAR și IFAD.

Reuniunea fost precedată de reuniunile pregătitoare ale deputaților din agricultură și de reuniunea științificilor șefi agricoli (MACS). În cadrul reuniunilor pregătitoare au fost discutate cele trei dimensiuni ale sustenabilității: economică, de mediu și socială, respectiv politicile necesare agriculturii rezistente. Delegații G20 și-au concentrat dezbaterea pe rolul cercetării și inovării și pe necesitatea partajării cunoștințelor tehnologice ca instrumente pentru a asigura durabilitatea și reziliența.

La Florența participanții la reuniune au discutat despre: combaterea celor trei dimensiuni ale sustenabilității în sistemele alimentare: provocări, oportunități și experiențe de succes; agricultura durabilă în perioade de urgență globală pentru sănătate: răspunsurile posibile prin abordarea One Health; cercetarea ca forță motrice a sustenabilității; colaborarea pentru atingerea obiectivului Zero Hunger: proiecte de succes implementate de ministerele agriculturii; contribuția G20 la viitoarele UNFSS și COP 26.

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/MEX_21_4746

Share:

asistent
Atlas - Asistent