Skip to main content

14 iunie 2024

Programul Sănătate lansează în consultare publică Ghidul Solicitantului pentru apelul de proiecte: „Investiții în infrastructura publică a centrelor regionale de genetică medicală”

Loading

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate, lansează în consultare publică Ghidul Solicitantului pentru apelul de proiecte: „Investiții în infrastructura publică a centrelor regionale de genetică medicală” din cadrul Priorității 3: Creșterea eficacității și rezilienței sistemului medical în domenii critice, de importanță strategică cu impact transversal asupra serviciilor medicale și asupra stării de sănătate, FEDR,  Obiectiv de politică 4, Obiectiv Specific RSO4.5.

Pentru acest apel de proiecte, solicitanții eligibili sunt unitățile sanitare publice în cadrul cărora sunt organizate centre regionale de genetică medicală, conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1.358/ 2014 privind înființarea rețelei de genetică medicală, cu modificările și completările ulterioare, autorități centrale și locale care au în coordonare/ subordonare/ autoritate sau dețin în administrare/ proprietate unitățile sanitare publice în cadrul cărora sunt organizate centre regionale de genetică medicală.

Acțiunile sprijinite prin apelul de proiecte sunt investiții de tipul dotare cu echipamente în infrastructura centrelor regionale de genetică medicală din cadrul unităților sanitare publice, conform Ordin Ministerului Sănătății nr. 1.358/ 2014 privind înființarea rețelei de genetică medicală, cu modificările și completările ulterioare.

Alocarea totală pentru apelurile de proiecte este de 14 milioane de euro, din care 85% contribuție UE și 15% contribuție națională.

Ghidul Solicitantului este disponibil la: https://mfe.gov.ro/ghiduri-ms/investitii-in-centre-de-genetica-medicala/

Propunerile și observațiile pot fi transmise pe adresa de email consultare.centregenetica@mfe.gov.ro până la data de 08.07.2024, data încheierii procesului de consultare publică.

Sursa: aici.

Share:

asistent
Atlas - Asistent