Skip to main content

13 iulie 2023

Programul EU4Health – Comisia Europeană și BEI anunță crearea instrumentului de finanțare HERA Invest

Loading

Comisia Europeană și Banca Europeană de Investiții (BEI) au semnat un acord pentru înființarea HERA Invest, o garanție de 100 de milioane de euro pentru sprijinirea investițiilor în sectorul sănătății. HERA Invest va permite BEI să finanțeze cercetarea și dezvoltarea avansată (C&D) de contramăsuri medicale și noile tehnologii pentru a aborda cele mai grave amenințări pentru sănătate cu care se confruntă Uniunea Europeană.

Instrumentul de finanțare HERA Invest este orientat către companiile mici și mijlocii (IMM-uri) și se va concentra pe prevenirea și pregătirea pentru situații de urgență medicală. Înființarea HERA INVEST este una dintre cele cinci inițiative emblematice ale Autorității de Pregătire și Răspuns la Situații de Urgență Sanitară (HERA), așa cum se subliniază în Planul de lucru HERA 2023, abordează provocările și eșecurile pieței și stimulează autonomia strategică deschisă a Uniunii.

 

https://www.eib.org/en/press/all/2023-268-european-health-union-hera-invest-offers-eur100-million-for-innovative-solutions-to-health-threats

Share:

asistent
Atlas - Asistent