Skip to main content

Subprogramul Orizont Europa

Programul Cooperare europeană și internațională

Loading

Apeluri

Apel Premiere Orizont Europa – Instituții

Program de finanţare

Subprogramul Orizont Europa

Planul Național de Cercetare Dezvoltare și Inovare 2022-2027 (PNCDI IV)

Status

Inactiv

Data deschiderii

02 august 2023

Buget apel

1.000.000 RON

Apel Premiere Orizont Europa – Echipe de Cercetare

Program de finanţare

Subprogramul Orizont Europa

Planul Național de Cercetare Dezvoltare și Inovare 2022-2027 (PNCDI IV)

Status

Inactiv

Data deschiderii

02 august 2023

Buget apel

2.000.000 RON

Descriere program

Tip Beneficiar

Domeniu

Scop

Creșterea capacității entităților de cercetare din România de a candida cu succes la competițiile Programului cadru de cercetare și inovare al Comisiei Europene, prin stimularea participării și recompensarea performanței.

Tipuri de proiecte

Scop: Participarea și asigurarea contribuției financiare la programele de activități de CD organizate în cadrul parteneriatelor europene (cofinanțate, instituționalizate și programate în comun), și misiunilor asociate Programului Orizont Europa. De asemenea, se asigură sprijin șí pentru participarea în alte inițiative dezvoltate pe parcursul desfășurării programului Orizont Europa, pe baza unui mecanism de guvernanță, selecție, decizie, implementare, monitorizare și evaluare a participării României la parteneriatele europene și misiuni.
Sunt avute în vedere și Inițiativele de Programare Comună (JPIs) care sunt un instrument de sine stătător înființat în Orizont 2020 și continuă să funcționeze cu noi apeluri de proiecte transnaționale cu finanțare proprie, națională și în Orizont Europa, nefăcând parte din categoria Parteneriatelor Europene sau din cea a Misiunilor Europene.
Instrumentul poate fi finanțat sinergic/complementar cu PNRR/POCIDIF/POR, precum și cu bugetele altor ministere sau instituții publice din România.

Scop: Finanțarea proiectelor care au primit Marca de excelență, în urma participării la competițiile Programului cadru Orizont Europa (ex. competițiile Teaming for Excellence, European Innovation Council Accelerator, European Research Council Proof of Concept și alte programe care pot fi dezvoltate pe parcurs), dar care nu au primit finanțare europeană din cauza limitărilor bugetare.
Acțiunea va fi implementată complementar cu POCIDIF/PNRR.

Scop: Susținerea participării și asigurarea contribuției financiare naționale la proiectele câștigătoare în urma competițiilor Programului cadru Orizont Europa și care necesită finanțare complementară sau cofinanțare.
Vor fi finanțate proiectele câștigătoare în competițiile de tip Teaming for Excellence, MSCA Cofund și altele asemenea, care necesită finanțare complementară sau cofinanțare. Acțiunea va fi implementată complementar cu POCIDIF/PNRR

Scop: Premierea instituțională acordată organizațiilor de cercetare care implementează proiecte finanțate prin Programul cadru Orizont Europa.
Premierea se acordă pentru activități suport în sprijinul activităților de cercetare științifică din organizație. Premierea va fi realizată în funcție de tipul de proiect și rolul în proiect al organizațiilor din România.

Scop: Premierea cercetătorilor afiliați la o organizație de cercetare din România, membri ai echipelor de cercetare nominalizate în propunerile de proiecte din competițiile Orizont Europa, și acceptate la finanțare, dacă respectiva organizație este coordonator de proiect sau responsabil de pachet de lucru.

Share:

Ai nevoie de ajutor?

Puteți completa formularul de mai jos pentru a ne contacta.

"*" câmp obligatoriu

This field is for validation purposes and should be left unchanged.
asistent
Atlas - Asistent