Planul Național de Cercetare Dezvoltare și Inovare 2022-2027 (PNCDI IV)
Nu există niciun apel deschis încă.
Alocare 2021: 332.000.000 lei
Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării
Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării :: www.research.gov.ro
Creșterea capacitații instituționale a institutelor naționale de cercetare-dezvoltare, definite la art. 17 din Ordonanța Guvernului nr. 57/2002 privind cercetarea științifică și dezvoltarea tehnologică, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 324/2003, cu modificările și completările ulterioare, pentru rezolvarea problemelor economico-sociale specifice domeniului in care funcționează unitatea de cercetare.
a) atragerea și menținerea resurselor umane calificate și specializate pentru activități de cercetare-dezvoltare;
b) asigurarea disponibilității și funcționării infrastructurilor de cercetare existente la nivelul institutelor naționale de cercetare-dezvoltare;
c) dezvoltarea și consolidarea competențelor științifice și tehnice de importanță pentru dezvoltarea economică și socială;
d) actualizarea planurilor strategice ale institutelor naționale de cercetare-dezvoltare, pentru a avea o reacție rapidă la problemele socio-economice ale societății.
a) număr de soluții propuse la nevoile societale de către institutele naționale de cercetare- dezvoltare;
b) număr de cercetători sprijiniți;
c) număr de proiecte de cercetare-dezvoltare finanțate;
d) număr de cereri de brevete/brevete.
Prin POEO sunt propuse spre finanțare adaptarea ofertei de educație și formare profesională la dinamica pieței muncii și la provocările inovării și progresului tehnologic.
Cercetarea și inovarea este avută în vedere și în POS, unde sunt propuse spre finanțare infrastructuri privind cercetarea din domeniul medical și măsuri de tip FSE+ care susțin cercetarea în sănătate.
Totodată, finanțarea unor activități privind cercetarea și inovarea, promovarea transferului de tehnologii avansate și sprijinirea cooperării dintre industrie și cercetători sunt avute în vedere și în POTJ în măsura în care planurile pentru tranziție Justă vor identifica acest tip de investiții ca fiind prioritare.
Sinergii cu POCIDIF
Promovarea activităților CDI urmărind oferirea de soluții viabile și servicii pentru societate și economie. Rezultatele cercetării atât din mediul universitar, cât și cele ale institutelor naționale de CDI, îndreptarea către valorizare comercială.
Sinergii cu POR
Sinergiile cu Programul Europa Digitală (DEP)
Sinergiile cu LIFE – Programul pentru mediu și acțiune climatică
LIFE acționează ca un catalizator pentru punerea în aplicare a politicii și legislației în materie de mediu, clima și energie din UE, inclusiv prin preluarea și aplicarea rezultatelor cercetării și inovării din program și va contribui la implementarea lor la scară națională și (inter) regională, acolo unde poate ajută la soluționarea problemelor legate de tranziția de mediu, clima sau energie curată. În special, LIFE stimulează sinergiile prin acordarea unui bonus în timpul evaluării pentru propuneri care prezintă adoptarea rezultatelor din program. Proiectele de acțiune standard LIFE vor sprijini dezvoltarea, testarea sau demonstrarea tehnologiilor sau metodologiilor adecvate pentru punerea în aplicare a politicii UE de mediu și climă, care pot fi ulterior desfășurate la scară largă, finanțate de alte surse, inclusiv de program. Consiliul european pentru inovare al programului poate oferi sprijin pentru extinderea și comercializarea noilor idei de descoperire care ar putea rezulta din implementarea proiectelor LIFE.
Sinergiile cu programul Erasmus
Share:
Puteți completa formularul de mai jos pentru a ne contacta.
"*" câmp obligatoriu