Skip to main content

30 octombrie 2023

Procedura de Implementare a Programului de Microindustrializare – „Fabricat în România” a fost publicată în Monitorul Oficial

Loading

Procedura programului național multianual de microindustrializare a fost publicată în Monitorul Oficial. Schema de minimis va fi implementată de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT), prin intermediul Agențiilor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii (AIMM) și în parteneriat cu instituțiile de credit cu care vor fi semnate convenții de colaborare, în urma unui proces de selecție deschis, transparent, nedicriminatoriu și necondiționat.

Documentul poate fi consultat și descărcat de AICI (click).

Programul de Microindustrializare își propune să sprijine investițiile în sectoarele economice prioritare, precum și să faciliteze creșterea volumului de activitate și a competitivității IMM-urilor. De asemenea, inițiativa mai are drept obiectiv susținerea producției interne și promovarea conceptului „Fabricat în România”. În acest scop, antreprenorii vor putea contracta credite de investiții de la băncile partenere, în timp ce MEAT va acoperi până la 50% din valoarea cheltuielilor eligibile, stabilite prin procedură, dar nu mai mult de 500.000 lei. Precizăm, totodată, că valoarea minimă a creditului de investiții este de 250.000 lei.

 

Informații suplimentare aici.

Share:

asistent
Atlas - Asistent