Skip to main content

20 septembrie 2021

Principalele rezultate ale Eurogrupului din data de 10 septembrie 2021

Loading

Miniștrii s-au concentrat asupra implicațiilor pandemiei pe termen mediu în ceea ce privește acțiunile de politică necesare pentru evitarea divergențelor. Discuția a fost susținută de o notă elaborată de Comisia Europeană, referitoare la aspectul convergenței în zona euro.

Eforturile noastre contribuie la îmbunătățirea perspectivelor de creștere a zonei euro, care sunt importante pentru cetățenii UE, pentru locurile lor de muncă și pentru veniturile lor. Deciziile Băncii Centrale Europene și activitatea Comisiei, combinată cu coordonarea Eurogrupului, aduc o schimbare în ceea ce privește perspectivele îmbunătățite pe care diferitele noastre instituții le comunică în prezent. Deși ne aflăm într-un stadiu de redresare, recunoaștem, de asemenea, cât de mult trebuie să se depună eforturi și care sunt activitățile viitoare. În cursul discuției noastre de astăzi, am reafirmat că vom continua să adoptăm o poziție de sprijin pentru a ajuta economiile noastre să se redreseze, dar că vom trece de la o abordare mai generală la o abordare mai bine direcționată.

Paschal Donohoe, președintele Eurogrupului

În urma acordului lor din cadrul reuniunilor anterioare de a monitoriza nevoile în materie de solvabilitate și restructurare, miniștrii au discutat despre situația solvabilității întreprinderilor și despre potențialele măsuri de facilitare a restructurării întreprinderilor și a ajustării economice în zona euro în perioada de redresare post-COVID-19.

https://www.consilium.europa.eu/ro/meetings/eurogroup/2021/09/10/

Share:

asistent
Atlas - Asistent