Skip to main content

07 iulie 2021

Președinția slovenă a Consiliului UE a anunțat cele trei obiective stabilite în sectorul spațial pentru următoarele șase luni

Loading

Noua președinție își propune să avanseze proiectul pentru o Inițiativă Europeană de Gestionare a Traficului Spațial (European Space Traffic Management), să adopte concluzii pentru a valida abordarea un spațiu pentru toți și să avanseze în proiectul pentru o constelație europeană de bandă largă prin satelit, sigură. Președinția slovenă nu își va îndrepta eforturile asupra proiectului unei Alianțe Europene pentru Lansatorii Spațiali, această inițiativă putând fi de interes mai degrabă pentru viitoarea președinție franceză a Consiliului UE.

În același context, Comisia Europeană, prin Direcția Generală Industrie și Spațiu de Apărare (DEFIS), și Agenția Spațială Europeană (ESA) au demarat discuții cu privire la Lansatoare spațiale în Europa și tendințele viitoare, a declarat directorul general al ESA, Josef Aschbacher, într-un tweet. ESA „a urmărit cu atenție discuțiile și va contribui la pregătirile viitoare” pentru transportul spațial, a spus Aschbacher.

Aschbacher optase recent pentru ca Europa să-și dezvolte propriul lansator și să-și poată aduce astronauții în spațiu. „Nu este posibil ca o putere politică și economică precum Europa să nu-și poată conduce propriii astronauți în spațiu”, a spus el la Forumul Aerian de la Paris, din luna iunie a.c.

Sursa: Slovenia to focus on STM, not launchers, during EU Presidency – SpaceWatch.Global

Share:

asistent
Atlas - Asistent