Skip to main content

10 noiembrie 2023

PR Sud-Vest Oltenia pregătește lansarea primelor apeluri de proiecte destinate digitalizării din regiune

Loading

ADR Sud-Vest Oltenia, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027 pregătește lansarea primelor apeluri de proiecte destinate digitalizării din regiune.

În acest context, a fost lansat în consultare publică Ghidul solicitantului pentru apelul de proiecte „Digitalizare în beneficiul cetățenilor”. Documentele, Ghidul și anexele aferente pot fi accesate la următorul link: (https://pr2021-2027.adroltenia.ro/prioritatea-2-digitizare-in-beneficiul-cetatenilor-si-al-firmelor_/).

În cadrul acestui apel sunt disponibile peste 13 de milioane de euro care pot finanța activități precum: dezvoltarea, testarea și rularea de soluții digitale inovatoare, aplicații digitale, produse și procese digitale în scopul oferirii cetăţenilor și întreprinderilor unor servicii publice digitale noi sau semnificativ îmbunătăţite.

Beneficiarii acestor finanțări pot fi consiliile județene, primăriile de municipii și orașe sau parteneriate între acestea.

Exemple de activități eligibile:
• aplicații și soluții de e-guvernare locală și județeană;
• aplicații de accesare a datelor și a documentelor emise de mai multe instituții/servicii locale;
• platforme de servicii publice digitale (plata online a taxelor și impozitelor, sisteme de programări online, aplicații de tipul funcționar public virtual);
• proiecte de tip GIS;
• platforme pentru managementul documentelor și al arhivelor;
• platforme de interacţiune cu cetățenii.
În acest context, marți, 14 noiembrie, începând cu ora 11:00, va fi organizat un webinar live cu tema Digitalizare în beneficiul cetățenilor.

Cei care doresc să participe la webinar pot accesa următorul link:
https://regiuneasudvest.webex.com/regiuneasudvest/j.php?MTID=mf1bff8eee86e1784d9bb44e5483467fa

 

Sursa: aici.

Share:

asistent
Atlas - Asistent