Skip to main content

07 decembrie 2023

PR Sud-Vest Oltenia lansează trei apeluri de proiecte pentru investiții în transportul public urban „Sprijin pentru transport urban sustenabil și durabil”

Loading

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional (PR) Sud-Vest Oltenia 2021-2027, anunță lansarea a trei apeluri de proiecte pentru investiții în transportul public urban. Apelurile sunt dedicate municipiilor reședință de județ, municipiilor și orașelor din Oltenia.

Autoritățile publice locale din mediul urban au, astfel, la dispoziție peste 90 de milioane de euro, pentru proiecte prin care să modernizeze transportul public, să promoveze transportul nemotorizat și electric și să digitalizeze sistemele de trafic.

Categorii de solicitanți eligibili:

primăriile de municipii reședință de județ/ municipii/ orașe din Oltenia;
parteneriate între primăriile din mediul urban, comunele din zonele urbane funcţionale și consiliile județene.

Apelul de proiecte dedicat municipiilor reședință de județ este de tip necompetitiv. Bugetul total alocat: 60.008.991 euro, pentru fiecare municipiu reședință de județ existând o alocare financiară prestabilită. Valoarea minimă eligibilă a unui proiect este de 500.000 de euro, iar valoarea maximă eligibilă este de 25 de milioane de euro (în limita alocării).

Celelalte două apeluri de proiecte sunt de tip competitiv. Bugetul alocat pentru municipii este de 11.078.583 de euro, în timp ce orașele au la dispoziție un buget total de 21.233.951 de euro. Ajutorul financiar nerambursabil: maximum 98% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Atât pentru municipii, cât și pentru orașe, valoarea eligibilă a unui proiect este de minimum 250.000 de euro și maximum 5 milioane de euro.

Data deschiderii apelurilor de proiecte, respectiv a publicării ghidurilor aprobate: 6 decembrie 2023.

Cererile de finanțare vor putea fi depuse exclusiv prin aplicația electronică MySMIS2021/SMIS2021+, începând cu data de 15.01.2024, ora 12:00. Data închiderii apelurilor este 15.05.2024, ora 12:00.

Ghidurile finale pentru cele trei apeluri sunt disponibile mai jos:

Ghidul solicitantului transport public – municipii reședință de județ

Ghidul solicitantului transport public – municipii

Ghidul solicitantului transport public – orașe

 

Mai multe detalii la următoarele link-uri:

  1. „Sprijin pentru transport urban sustenabil și durabil” – MUNICIPII REȘEDINȚĂ DE JUDEȚ
  2. „Sprijin pentru transport urban sustenabil și durabil” – MUNICIPII
  3. „Sprijin pentru transport urban sustenabil și durabil” – ORAȘE

Sursa: aici.

Share:

asistent
Atlas - Asistent