Skip to main content

22 ianuarie 2024

PR Sud-Vest anunță lansarea apelului de proiecte pentru digitalizare în beneficiul cetățenilor „Digitalizare în beneficiul cetățenilor și al firmelor”

Loading

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional (PR) Sud-Vest Oltenia 2021-2027, anunță lansarea apelului de proiecte pentru digitalizare în beneficiul cetățenilor.

Este vorba despre apelul finanțat în cadrul Priorității 2: Digitalizare în beneficiul cetățenilor și al firmelor, Obiectivul specific 1.2: Valorificarea avantajelor digitalizării, în beneficiul cetățenilor, al companiilor, al organizațiilor de cercetare și al autorităților publice.

Data deschiderii apelului de proiecte, respectiv a publicării ghidului aprobat: 22.01.2024. Perioada de depunere a cererilor de finanțare: 22.03.2024, ora 12:00 – 22.06.2024, ora 12:00. Procesul de evaluare se va realiza în ordinea depunerii proiectelor în MySMIS2021/ SMIS2021+.

Apelul de proiecte este de tip competitiv și are o alocare financiară de 13.361.136 euro. Ajutorul financiar nerambursabil: maximum 98% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Acțiuni principale sprijinite în cadrul apelului:

  • dezvoltarea, testarea și rularea de soluții digitale inovatoare, aplicații digitale, produse și procese digitale în scopul oferirii cetăţenilor și întreprinderilor a unor servicii publice digitale noi sau semnificativ îmbunătăţite.

Exemple de activități eligibile:

  • aplicații și soluții de e-guvernare locală și județeană;
  • platforme de gestiune integrată și aplicații de accesare a datelor și a documentelor emise de mai multe instituții/servicii locale sau servicii/departamente/compartimente din cadrul aceleiași instituții;
  • platforme de servicii publice digitale (plata online a taxelor și impozitelor, sisteme de programări online, aplicații de tipul funcționar public virtual );
    proiecte de tip GIS;
  • platforme pentru managementul documentelor și al arhivelor;
  • platforme de interacţiune cu cetățenii.

Detalierea acestor activităţi se regăsește în secţiunea 5.2.2 Activități eligibile.

Tipuri de solicitanți eligibili:

consilii județene, primării de municipii și orașe sau parteneriate între acestea;
parteneriate între consilii județene, primării de municipii și orașe cu primării de comune, instituţii publice locale sau centrale.

Valoarea minimă nerambursabilă a unui proiect: 100.000 euro (inclusiv TVA).

Valoarea maximă nerambursabilă a unui proiect: 600.000 euro (inclusiv TVA).

Ghidul solicitantului și anexele pot fi consultate AICI!

 

Sursa: aici și aici.

Share:

asistent
Atlas - Asistent