Skip to main content

23 iulie 2021

Sustenabilitatea modei în lumina reflectoarelor, noi trenduri de învățare interculturală

Loading

„Totul în jurul acestui proiect este nu numai inovator, ci și orientat spre ceva mai profund, care este, desigur, sustenabilitatea și incluzând oameni din mediul educațional, inclusiv universități, inclusiv organizații care doresc să abordeze toate aspectele societății, consider că stabilește un semn foarte relevant pentru ceea ce vrem să realizăm în Europa Creativă.” Barbara Gessler, Șef de Unitate Europa Creativă, Direcția Generală Educație, Tineret, Sport și Cultură a Comisiei Europene.

Proiectul internațional „Sustenabilitatea Modei în Lumina Reflectoarelor, Noi Trenduri de Învățare Interculturală” reprezintă un factor inovator demonstrativ al accesului democratic la cultură și la artele spectacolului și contribuie la promovarea inovării în educația civică din domeniul cultural, profesionalismului și calității în cultura modei valorificând expertiza specialiștilor ce dețin calificările și experiența necesare materializării misiunii proiectului.

Dintre activitățile proiectului cuprinse în strategia de implementare menționăm training-urile  internaționale, seminare informativ-educative, activități de job shadowing, videobook-ul Moda pentru mâine, colecții interculturale de promovare a modei sustenabile, evenimente culturale și creative de modă: Festivalul Internațional al Industriilor Creative Kasta Morrely Fashion Week, România, evenimente internaționale culturale de modă în Portugalia și Tunisia.

Evenimentele culturale și creative de modă aduc în lumina reflectoarelor sustenabilitatea modei și arta designerilor, pusă în scenă prin momente coregrafice de teatru de modă® un nou gen artistic, un concept evolutiv în artele spectacolului și educația non-formală, care folosește impactul socio-moral al modei în scopul dezvoltării sustenabile a societății, promovării civilizației și progresului uman.

Proiectul se desfășoară într-un consorțiu internațional implicând Asociația culturală Kasta Morrely din România în calitate de coordonator și partenerii internaționali Organizația Intercultural for All din Portugalia și Universitatea Sfax din Tunisia. Proiectul este co-finanțat prin programul EUROPA CREATVĂ al Uniunii Europene.

Pentru detalii privind activitățile desfășurate vă invităm să urmăriți paginile dedicate ale proiectului www.fashionfortomorrow.com și pe rețelele sociale: Fashion for Tomorrow.

Share:

asistent
Atlas - Asistent