Skip to main content

30 iulie 2021

Sistem personalizat de susținere a deciziilor pentru gestionarea diabetului

Loading

Program: Horizon 2020.

Proiectul PEPPER s-a desfășurat în perioada 1 februarie 2016 – 31 ianuarie 2019, având drept coordonator Oxford Brookes University (UK) și următorii parteneri: Imperial College London (UK), Universty de Girona (ES), Girona Biomedical Research Institute (ES), RomSoft SRL (RO) și Cellnovo Ltd. (UK). Acest proiect a primit finanțare din programul Uniunii Europene de cercetare și inovare HORIZON 2020.

Proiectul PEPPER reunește informaticieni, medici și lideri din industrie pentru a crea un sistem personalizat de susținere a deciziilor pentru gestionarea diabetului. Un număr tot mai mare de oameni își administrează acum insulina printr-o pompă purtabilă și mulți poartă, de asemenea, monitoare permanente de glucoză. Proiectul PEPPER utilizează o astfel de tehnologie, împreună cu inteligența artificială, pentru a oferi oamenilor libertatea de a lua decizii zilnice.

Echipa PEPPER dezvoltă un sistem personalizat de susținere a deciziilor, utilizând raționamente bazate pe cazuri, combinate cu modelarea computerizată predictivă. Sistemul face predicții bazate pe date în timp real, pentru a permite persoanelor să participe la autogestionarea stării lor.

În cadrul proiectului PEPPER, RomSoft a construit aplicația web pentru sistemul Pepper. Aplicația citește datele pacienților din baza de date centrală, implementează interfața utilizatorului pentru medici și pacienți și integrează faza de validare a sistemului de raționament bazat pe caz.

Pentru detalii privind rezultatele proiectului, vă invităm să urmăriți pagina dedicată: Home Page – Pepper

Share:

asistent
Atlas - Asistent