Skip to main content

27 septembrie 2023

SafeConsumE: Safer food through changed consumer behavior: Effective tools and products, communication strategies, education and a food safety policy reducing health burden from foodborne illnesses

Loading

Proiectul SafeConsumE este un proiect de cercetare în valoare de 5 milioane de euro, care este finanţat de Uniunea Europeană prin Programul de cercetare și inovare Orizont 2020 (grant nr. 727580). Consorțiul  proiectului este format din 32 de parteneri, proveniți din 14 ţări. Din România, în proiect participă Facultatea de Ştiinţa și Ingineria Alimentelor de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi şi Asociaţia Consumatorilor de Produse Alimentare „Optimum Cibum” (ACPA).

Proiectul şi-a propus să contribuie la scăderea numărului îmbolnăvirilor cauzate de alimente, prin reducerea expunerii consumatorilor la Listeria monocytogenes, Campylobacter, SalmonellaToxoplasma şi virusul Norwalk, agenţii patogeni care grevează sistemul de sănătate prin numărul mare de îmbolnăviri produse, numărul mare de îmbolnăviri soldate cu spitalizare şi numărul mare de cazuri letale.

Informații despre proiect:
Durata proiectului. 1.05.2017 – 30.04.2022
Finanțare: Programul Horizon 2020
Grant agreement nr. 727580
Buget total – 3.000.000 Euro, în totalitate contribuția UE
Beneficiari: Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi şi Asociaţia Consumatorilor de Produse Alimentare „Optimum Cibum” (ACPA)

Share:

asistent
Atlas - Asistent