Skip to main content

30 iulie 2021

Platformă pentru soluții de asistență medicală bazată pe tehnologia blockchain

Loading

Program: Horizon 2020.

Sponsorizat de Inițiativa pentru medicamente inovatoare (IMI) și Federația Europeană a Industriilor și Asociațiilor Farmaceutice (EFPIA) în cadrul programului HORIZON 2020, PharmaLedger este un proiect de 36 de luni care reunește 12 companii farmaceutice globale și 17 entități publice și private, incluzând organizații tehnice, juridice, de reglementare, mediul academic, organizații de cercetare și organizații reprezentative pentru pacienți.

Costul asistenței medicale crește anual din cauza cerințelor ridicate de prevenire și diagnostic a sănătății, a nevoilor nesatisfăcute ale pacienților, a creșterii unei populații mai în vârstă, a costurilor dezvoltării de noi medicamente, a creșterii bolilor cronice și a altor factori.

Industriile farmaceutice și medicale sunt complexe. Aceste industrii au nevoie de cooperarea mai multor părți interesate pentru a se conforma cu medii foarte reglementate care urmăresc, în cele din urmă, să asigure siguranța pacienților. Toate aspectele producției de medicamente noi, inclusiv, printre altele, studiile clinice, producția și distribuția, au îndrumări stricte de reglementare și etice la care ambele industrii trebuie să adere.

Complexitatea și lipsa transparenței, coordonării și încrederii sunt mari provocări în acest context. Aici blockchain-ul ar putea oferi soluții prin reducerea costurilor asistenței medicale, a proceselor de dezvoltare a medicamentelor și a timpului de livrare a medicamentelor către pacienții cu nevoi nesatisfăcute. Consorțiul PharmaLedger va impulsiona adoptarea timpurie a tehnologiei de digitalizare perturbatoare bazată pe blockchain, împreună cu participanții cheie din industrie, unindu-și forțele pentru a construi o soluție cuprinzătoare pentru îmbunătățirea calității asistenței medicale. Industria farmaceutică s-a reunit în consorțiul PharmaLedger pentru a explora aplicația tehnologiei blockchain la aceste provocări din lumea reală. Mai exact, lanțul de aprovizionare, schimbul de date despre sănătate pe piață și studii clinice.

Scopul proiectului este de a oferi o platformă de încredere pe scară largă, care să sprijine proiectarea și adoptarea de soluții de asistență medicală cu blockchain, accelerând în același timp livrarea de inovații care beneficiază întregul ecosistem, de la producători până la pacienți.

RomSoft este direct implicat în dezvoltarea arhitecturii și oferă suport tehnic pentru toți partenerii proiectului. Mai mult decât atât, tehnologiile PrivateSky sunt utilizate pe scară largă și adoptate în consorțiu. Mai multe detalii despre întreaga activitate inovatoare pot fi găsite pe site-ul web al consorțiului, în secțiunea Despre noi – Activități.

Share:

asistent
Atlas - Asistent