Skip to main content

30 iulie 2021

Platformă inovatoare de aplicare a confidențialității

Loading

Program: Horizon 2020.

Scopul proiectului OPERANDO este de a specifica, implementa, testa pe teren, valida și exploata o platformă inovatoare de aplicare a confidențialității, care va permite funcționarea paradigmei business Privacy as a Service (PaS) și piața serviciilor de confidențialitate online.

Proiectul OPERANDO va integra și extinde stadiul tehnicii pentru a crea o platformă care va fi utilizată de furnizorii independenți de servicii de confidențialitate (Privacy Service Providers – PSP) pentru a oferi o aplicare completă a confidențialității utilizatorilor sub forma unui serviciu online dedicat, numit „Privacy Authority”. Platforma OPERANDO va sprijini modele de afaceri flexibile și viabile, inclusiv direcționarea pe segmente de piață individuale, cum ar fi administrația publică, rețelele sociale și Internet of Things.

Un aspect cheie abordat de OPERANDO este necesitatea de a simplifica confidențialitatea pentru utilizatorii finali (persoanele vizate). OPERANDO va sprijini un simplu tablou de bord de confidențialitate care permite utilizatorilor să își specifice preferințele. Acestea vor fi comparate automat cu politicile de confidențialitate ale furnizorului de servicii online (Online Service Provider – OSP) și traduse în decizii de control al accesului la date cu caracter personal de către PSP.

OPERANDO va aborda, de asemenea, cerințele OSP pentru verificarea și auditarea simplificate a conformității confidențialității, pentru a verifica dacă acestea vor satisface așteptările utilizatorilor sau pentru a satisface autoritățile de reglementare a confidențialității. Tehnologia va fi testată în sectoarele asistenței medicale și al administrației publice.

Consorțiul OPERANDO își propune astfel să contribuie la întregul ecosistem al părților interesate de confidențialitate online: utilizatori, PSP, furnizori de servicii online și autorități de reglementare. Federation of Privacy Authorities va fi susținută pentru a crește valoarea serviciilor și a utilizării acestora. Platforma OPERANDO va fi supusă aprobării de către guvernele europene și organismele de standardizare. Pentru a crește transparența serviciilor de confidențialitate și diseminarea rezultatelor, rezultatele OPERANDO vor fi implementate în Open Source și vor fi puse la dispoziția comunității pentru evoluție și valoare adăugată, dincolo de sfera de aplicare a proiectului.

RomSoft a dezvoltat o aplicație B2C (PlusPrivacy) care oferă utilizatorilor un tablou de bord unificat pentru a se proteja de o varietate de amenințări la adresa confidențialității lor. Aceasta va permite utilizatorilor să controleze setările de confidențialitate din conturile lor de rețele sociale, să își ascundă identitatea de e-mail, să blocheze anunțurile, trackerele și malware-ul și să împiedice aplicațiile nedorite și extensiile de browser să le urmărească și să colecteze date private. PlusPrivacy este open source și poate fi utilizat anonim.

Share:

asistent
Atlas - Asistent