Skip to main content

21 septembrie 2023

Palatul Principilor – Alba Iulia

Loading

Prin proiectul “Conservarea, restaurarea și valorificarea durabilă a Ansamblului Palatului Principilor din Alba Iulia – Centru Expozițional Corp Principal E” s-a dorit realizarea unei investiții locale care generează un impact regional, național și european, fiind pus în valoare și redeschis publicului un monument istoric de clasă A, inclus în lista monumentelor istorice 2015 cu denumirea de Palatul Principilor.

Palatul este situat în Situl Urban Cetatea Alba Iulia, fiind un complex arhitectonic important, locul unde a domnit, pentru scurt timp, Mihai Viteazu, primul unificator al țărilor române. Prin acest proiect, administrația publică locală transformă o clădire folosită până în urmă cu puțin timp de structurile militare într-o bijuterie a comunității, unde vor putea fi organizate expoziții temporare și permanente, reuniuni culturale și științifice, evenimente pentru definirea identității urbei.

Primul eveniment pentru public în acest spațiu a a avut loc în luna iulie, când peste 100 de tineri muzicieni din 4 țări europene, România, Germania, Polonia și Lituania au susținut un concert excepțional încheiat cu Simfonia Păcii, compusă de Hazel Leach.

Beneficiarul investiției – UAT Mun Alba Iulia, Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Culturii și Identității Naționale

Valoarea totală a proiectului este de 21.724.540,91 lei, din care finanțare nerambursabilă 17.905.821,66 lei, asigurată prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Axa prioritară 5 – Îmbunătățirea mediului urban, conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural

Prioritate de investiții 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea dezvoltarea patrimoniului natural cultural

Share:

asistent
Atlas - Asistent