Skip to main content

21 septembrie 2023

Cel mai amplu obiectiv de investiţii în infrastructura rutieră realizat în ultimii 15 ani în judeţul Brașov

Loading

”Drumul de sub Munte” din Ţara Făgăraşului, care uneşte comunităţile locale situate la poalele Munţilor Făgăraş şi care va contribui la fluidizarea traficului din zona DN 1 Sibiu-Braşov, a fost inaugurat în luna august 2023, după lucrări de modernizare care s-au întins pe durata a patru ani. Are o lungime de aproximativ 50 de kilometri, traversează localităţile Şinca Veche, Şercăiţa, Bucium, Mărgineni, Sebeş, Recea, Gura Văii, Lisa, Sâmbăta de Sus, Drăguş, Viştea de Sus, Victoria şi Ucea de Sus, asigurând conectivitatea directă cu oraşul Victoria şi conectivitatea indirectă, prin drumurile judeţene 104B Făgăraş – Hârseni – 104A şi 104C Făgăraş – Recea, cu municipiul Făgăraş, inclusiv cu gara municipiului. Este o alternativă reală la DN1 și poate aduce brașovenii mai repede și pe un traseu mai pitoresc către Stațiunea Climaterică Sâmbăta. Este cel mai mare proiect de infrastructură rutieră implementat în județul Brașov în ultimele trei decenii și, alături de noul aeroport de la Ghimbav, deschide o nouă cale de acces către frumusețile zonei de sud-est a Regiunii Centru.

Beneficiarul investiției – UAT Brașov

Valoarea totală a proiectului este de 168.543.202,85 lei, din care finanțare nerambursabilă 122.749.323.91 lei, asigurată prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Axa prioritară 6 – Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională

Prioritatea de investiţii 6.1. – Stimularea mobilităţii regionale prin conectarea nodurilor secundare şi terţiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale

Share:

asistent
Atlas - Asistent