Skip to main content

24 iunie 2021

Portalul global de colaborare R&I Coronavirus

Loading

Cu ocazia evenimentului „Zilele europene de cercetare și inovare” care a avut loc pe 23 iunie 2021, Comisia Europeană a lansat un nou portal de colaborare care oferă oportunități pentru cercetătorii și proiectele de cercetare din întreaga lume, concentrându-se pe aspectele socio-economice ale pandemiei de Coronavirus. Inițiativa susține „Abordarea globală a cercetării și inovării”. Acesta confirmă angajamentul Uniunii Europene față de nivelul de deschidere globală care este necesar pentru a stimula excelența, a pune în comun resursele pentru a realiza progrese științifice comune și a dezvolta ecosisteme de inovare in domeniul cercetării.

Mariya Gabriel, comisarul european pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, a declarat că de fapt, colaborarea la scară globală prin schimbul de date de cercetare științifică poate ajuta în găsirea unor soluții relevante pentru pandemia de Coronavirus. Conform oficialului european, Portalul global de colaborare R&I Coronavirus își propune să fie un instrument important în gestionarea pandemiei.

Portalul se adresează organizațiilor de cercetare și cercetătorilor individuali din întreaga lume, ajutându-i astfel să colaborează la proiecte de cercetare legate de aspectele socio-economice ale pandemiei.

Prezentul portal creează așadar oportunități de networking, favorizând schimbul de informații. Mai mult, acesta se înscrie în inițiativa adoptată pe 18 mai 2021 de către Comisia Europeană privind abordarea globală pentru cercetare și inovare, dar și strategia Europei pentru cooperarea internațională într-o lume în schimbare. Prin aceasta, Uniunea Europeană își asumă un rol de lider în sprijinirea parteneriatelor internaționale de cercetare și inovare și oferă soluții inovatoare pentru a face societățile actuale mult mai ecologice, digitale și sănătoase.

Share:

asistent
Atlas - Asistent