Skip to main content

12 ianuarie 2024

PNRR publică Ghidul de contractare – PIIEC ME/CT – destinat participanților direcți: Condiții de accesare a fondurilor europene aferente PNRR în cadrul apelului de proiecte al Componentei 9

Loading

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de coordonator de reforme și investiții, anunță publicarea Ghidului de contractare – PIIEC ME/CT – destinat participanților direcți: Condiții de accesare a fondurilor europene aferente PNRR în cadrul apelului de proiecte al Componentei 9. Suport pentru Sectorul Privat, Cercetare, Dezvoltare și Inovare, Investiția 4. Proiecte transfrontaliere și multinaționale – procesoare cu consum redus de energie și cipuri semiconductoare.

Ghidul se adresează participanților direcți (PD) la proiectul important de interes european comun în domeniul microelectronicii și al tehnologiilor comunicațiilor (PIIEC) ale căror proiecte au fost notificate Comisiei Europene (CE) pentru a primi ajutor de stat și au fost selectate în conformitate cu Decizia Comisiei Europene C(2023) 3817 din data de 08.06.2023.

Beneficiari:

Participanți direcți (PD) la PIIEC ale căror proiecte au fost notificate Comisiei Europene (CE) pentru a primi ajutor de stat și au fost selectate în conformitate cu Decizia Comisiei Europene C(2023) 3817 din data de 08.06.2023 cu privire la aprobarea ajutoarelor de stat individuale pentru PIIEC.

Alocarea financiară a apelului de proiecte:

Bugetul aferent prezentului ghid este de 195,63 milioane euro, în conformitate cu Decizia C(2023) 3817 din 08.06.2023 cu privire la aprobarea ajutoarelor de stat individuale pentru proiectul important de interes european comun în domeniul microelectronicii și al tehnologiilor comunicațiilor, prin care Comisia Europeană a selectat 3 (trei) întreprinderi care să aibă calitatea de participanți direcți, ale căror propuneri de proiecte să facă parte din PIIEC și care pot beneficia de ajutor de stat din PNRR.

Tip apel: necompetitiv

Calendar privind apelul de proiecte:

– Data și ora de începere a depunerii cererii de finanțare: 15.01.2024, ora 10:00;

– Data și ora de închidere a depunerii de proiecte: 16.02.2024, ora 23:59;

– Perioada de verificare a cererilor de finanțare: până la data de 15.03.2024.

 

Sursa: aici si aici.


PNRR. Finanțat de Uniunea Europeană – UrmătoareaGenerațieUE

Share:

asistent
Atlas - Asistent