01 august 2024
Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor anunță lansarea, în perioada 31 iulie 2024 – 30 septembrie 2024, aferentă primei runde de atragere de fonduri pentru Subinvestiția I2.C – Investiții destinate producției de compost pe bază de gunoi de grajd și alte deșeuri compostabile, din Planul Național de Redresare și Reziliență 2020 – 2026.
Obiectivul general al Investiției I.2 Accelerarea procesului de extindere și modernizare a sistemelor de gestionare a deșeurilor în România cu accent pe colectarea separată, măsuri de prevenție, reducere, reutilizare și valorificare în vederea conformării cu directivele aplicabile și tranziției la economia circulară.
Titlu apel: Subinvestiția I2.C – Investiții destinate producției de compost pe bază de gunoi de grajd și alte deșeuri
Pilonul I. Tranziție verde
Componenta C3. Managementul Deșeurilor
Dată deschidere apel de proiecte: 31 iulie 2024, ora 20:00
Dată şi oră începere depunere de proiecte: 31 iulie 2024, ora 20:00
Dată şi oră închidere depunere de proiecte: 30 septembrie 2024, ora 20:00
Valoarea maximă eligibilă a unui proiect este de 1.200.000 euro, echivalentul a 5.964.240 lei, fără TVA.
Valoarea ajutorului se stabilește ca diferența dintre costurile eligibile și profitul din exploatare aferent investiției. Profitul din exploatare se deduce din costurile eligibile ex-ante, pe baza unor estimări rezonabile din cadrul studiilor specifice.
Alocarea financiară acordată prin PNRR pentru dezvoltarea infrastructurii pentru managementul gunoiului de grajd și al altor deșeuri agricole compostabile în Subinvestiția I2.C – Investiții destinate producției de compost pe bază de gunoi de grajd și alte deșeuri, este de 6.000.000 Euro, echivalentul a 29.821.200 lei. Cursul valutar utilizat este cursul InforEuro aferent lunii aprilie 2024 de 1 euro = 4.9702 lei.
Prin intermediul acestei investiții este vizată înființarea de sisteme noi de producere a compostului pe bază de gunoi de grajd și alte deșeuri compostabile și achiziționarea de echipamente specifice, activitățile propuse prin proiecte presupun înființarea de sisteme noi de producere a compostului pentru comunități cu ferme mari.
Sistemele de producere a compostului se vor construi la nivelul unităților administrativ – teritoriale în a căror raza administrativ teritorială se regăsesc cel puțin 2 ferme mari, în care există un minim de 1.000 UVM (ferme de bovine, de porcine sau ferme avicole.
Solicitanții eligibili:
Beneficiarii acestei măsuri sunt:
Unități administrativ – teritoriale organizate la nivel de județ, oraș sau comună.
Pentru realizarea unei investiții se poate depune o singură cerere de finanțare doar de către solicitantul eligibil.
Mai multe detalii aici: https://pnrr.mmap.ro/managementul-deseurilor/ghiduri_deseuri/
Adresa mail de contact: dgpnrr@mmediu.ro – aceasta e necesară pentru situații în care beneficiarii au nelămuriri referitoare la ghidul specific.
PNRR. Finanțat de Uniunea Europeană – UrmătoareaGenerațieUE
Share: