Skip to main content

23 iulie 2021

Platforma de risc pentru eficiența energetică: înțelegerea riscului și beneficiile investițiilor în eficiență energetică prin intermediul datelor de referință

Loading

Comisia Europeană a lansat recent o versiune îmbunătățită și actualizată a „Platformei de risc pentru eficiența energetică” (DEEP). Denumită DEEP 2.0, aceasta este o bază de date open-source pentru monitorizarea și compararea performanțelor investiționale în eficiență energetică. Scopul platformei este de a ajuta utilizatorii să înțeleagă mai bine riscurile și beneficiile reale ale investițiilor în eficiență energetică, pe baza dovezilor pieței și a înregistrărilor tangibile. Baza de date include în prezent peste 17.000 de proiecte de eficiență energetică, de la 30 de furnizori de date.

Pe 14 septembrie, DG Energy va organiza un webinar pentru a oferi utilizatorilor platformei și contribuitorilor de date mai multe detalii și răspunsuri la întrebări. Seminarul web va oferi o introducere în platforma DEEP, va evidenția noile caracteristici în DEEP 2.0 și va ilustra cazurile de utilizare pentru benchmarking-ul investiției și analiza riscurilor, urmat de o sesiune de întrebări și răspunsuri și discuții despre oportunitățile de contribuție a datelor.

Seminarul vizează membrii Grupului de instituții financiare pentru eficiență energetică (EFFIG) și alte părți interesate, cu un accent special pe instituțiile financiare.

Detalii suplimentare pot fi găsite pe portalul CINEA: De-risking Energy Efficiency Platform: understanding the risk and benefits of energy efficiency investments through reference data (europa.eu)

Share:

asistent
Atlas - Asistent