Skip to main content

25 octombrie 2023

Plan de acțiuni al Comisiei în sectorul energiei eoliene

Loading

Comisia Europeană a prezentat un plan european de acțiune pentru energia eoliană pentru a se asigura că tranziția către energie curată are o traiectorie în linie cu competitivitatea industrială și energia eoliană continuă să fie o poveste de succes europeană.

Planul de acțiune stabilește acțiuni imediate pentru menținerea unui lanț de aprovizionare cu energie eoliană sănătoasă și competitivă. Acțiunile vor fi întreprinse de către Comisie, statele membre și industrie în șase domenii principale: accelerarea implementării printr-o predictibilitate sporită și o autorizare mai rapidă; design îmbunătățit pentru licitație; acces la finanțare; un mediu internațional echitabil și competitiv; parteneriatele la scară largă pentru dezvoltarea competențelor; angajamente la nivelul sectorului industrie și ale statelor membre, care să mențină o industrie eoliană europeană competitivă. În plus, Comisia își dublează eforturile de a sprijini în mod specific sectorul energiei regenerabile offshore, stabilind acțiuni suplimentare pentru consolidarea infrastructurii de rețea și a cooperării regionale; accelerarea acordării de autorizații; asigurarea unei amenajări integrate a spațiului maritim; consolidarea rezilienței infrastructurii; susținerea cercetării și inovației; dezvoltarea lanțurilor de aprovizionare și abilităților. Energiile regenerabile fac parte din componentele cheie ale planului UE de a atinge neutralitatea climatică până în 2050 în temeiul Pactului verde european și a Planului REPowerEU.

La începutul acestui an, Comisia a prezentat Planul industrial Green Deal și a propus Legea privind industria net-zero și Legea materiilor prime critice pentru a sprijini capacitatea de producție internă a tehnologiilor net-zero.

 

Sursa: aici.

Share:

asistent
Atlas - Asistent