Skip to main content

21 iunie 2023

Orizont Europa – 15,4 milioane euro pentru edițiile din 2024 și 2025 ale inițiativelor Noaptea Cercetătorilor Europeni și Cercetători la școli

Loading

Comisia a deschis un nou apel de 15,4 milioane EUR pentru a finanța două ediții succesive ale Nopții Cercetătorilor Europeni în 2024 și 2025 și implementarea activităților Cercetătorilor la școli pe parcursul a doi ani consecutivi. Aceste inițiative emblematice, finanțate prin acțiunile Marie Skłodowska-Curie MSCA și Cetățeni programul de referință al UE pentru educația doctorală și formarea postdoctorală, prezintă diversitatea cercetării și inovării europene și impactul acestora asupra vieții de zi cu zi a cetățenilor prin activități distractive și educaționale, cum ar fi spectacole științifice, expoziții, vizite la laborator, schimburi cu cercetători, jocuri și competiții. Apelul se va încheia pe 25 octombrie 2023 și este de așteptat să finanțeze aproximativ 50 de proiecte care implementează aceste activități în UE și în țările asociate Orizont Europa.

Noaptea Cercetătorilor Europeni este cel mai mare eveniment de comunicare și implicare științifică din UE și din țările asociate Orizont Europa, atrăgând peste 1,5 milioane de vizitatori în fiecare an. Evenimentul are loc anual în ultima vineri a lunii septembrie. Cercetătorii de la școli sprijină activitățile și interacțiunea directă între cercetători și mii de elevi din învățământul primar și secundar pe tot parcursul anului, în special pe teme cheie precum schimbările climatice, dezvoltarea durabilă sau stilurile de viață mai sănătoase.

 

Sursă foto – Europa.eu

Share:

asistent
Atlas - Asistent