Skip to main content

01 septembrie 2023

Noul Bauhaus European – Ghid privind posibilități solicitanților de a se alătura acestei inițiative

Loading

Valorile fundamentale și principiile de lucru ale cadrului inovator al Noului Bauhaus european (NEB) acționează ca un nou principiu orizontal în cadrul programului Interreg ROHU VI-A.

Acest ghid oferă o prezentare generală a Noului Bauhaus European inițiat de Comisia Europeană cu scopul de a îmbina durabilitatea, funcționalitatea și estetica, prin reunirea cetățenilor și a experților, a artei și a științei, a teoriei și a practicii pentru a crea schimbări pozitive pentru un viitor verde mai viabil și mai durabil.

NEB este un instrument interdisciplinar, bazat pe aceste 3 valori fundamentale și creează o punte între 4 axe tematice:

  • NATURA: reconectarea cu natura;
  • SOLIDARITATE: redobândirea sentimentului de apartenență;
  • PRIORITIZAREA: stabilirea priorităților pentru locurile și persoanele care au cea mai mare nevoie;
  • ECONOMIA CIRCULARĂ: necesitatea unei gândiri pe termen lung, a ciclului de viață în cadrul ecosistemul industrial.

Punerea în practică a principiilor NEB este, de asemenea, extrem de importantă în programele de cooperare transfrontalieră: în regiunile de frontieră sunt necesare dezvoltări durabile care să se bazeze pe utilizarea cu valoare adăugată a caracteristicilor locale și care să fie acceptate și susținute de comunitatea locală.

Prin urmare, scopul acestei publicații este de a ajuta solicitanții din cadrul programelor de cooperare transfrontalieră să planifice și să implementeze proiecte care să fie în concordanță cu inițiativa NEB, să accepte valorile sale fundamentale și să respecte principiile sale de lucru.

Ghidul oferă ajutor prin furnizarea de răspunsuri la întrebări cum ar fi:
Ce este NEB?
Care sunt valorile după care se ghidează un proiect NEB?
Cum se planifică un proiect NEB?
Elaborarea unui proiect NEB necesită un proces participativ, un angajament pe mai multe niveluri și o abordare trans-disciplinară, care acționează ca un cadru procedural. Acestea este, de asemenea, prezentat în detaliu în document.

Descărcați Ghidul de pe siteul
https://interreg-rohu.eu/wp-content/uploads/2023/08/NEB_kiadvany_Interreg_EN.pdf.pdf

Pentru mai multe exemple de proiecte și detalii suplimentare despre NEB, citiți Compasul NEB, disponibil aici: https://new-european-bauhaus.europa.eu/document/405245f4-6859-4090-b145-1db88f91596d_hu

Share:

asistent
Atlas - Asistent