Skip to main content

09 februarie 2022

NextGenerationEU: Comisia Europeană strânge o sumă suplimentară de 5 miliarde EUR pentru a sprijini redresarea Europei

Loading

În cadrul primei sale sindicalizări de obligațiuni din 2022, Comisia Europeană a obținut, în numele UE, încă 5 miliarde EUR în cadrul Instrumentului de redresare NextGenerationEU.
Scadentă la 6 iulie 2051 – obligațiunea pe 30 ani, executată ca o suplimentare a unei obligațiuni UE existente – ridică finanțarea totală obținută în cadrul programului la 78,5 miliarde EUR.

Plasamentul de succes al Comisiei va contribui la susținerea dinamicii care stă la baza redresării Europei în urma pandemiei de COVID-19.
Aceasta este cea de a șasea tranzacție sindicalizată pe care Comisia a efectuat-o în cadrul programului NextGenerationEU.
Pe lângă cele 2,5 miliarde EUR obținute pentru program prin licitație de obligațiuni în luna ianuarie, noua tranzacție plasează Comisia la 7,5 miliarde EUR de obiectivul său de finanțare de 50 de miliarde EUR pentru primele șase luni ale anului 2022. Comisia intenționează să execute alte patru tranzacții sindicalizate în perioada martie-iunie 2022.

Pentru a finanța NextGenerationEU, Comisia Europeană – în numele UE – va mobiliza de pe piețele de capital până la aproximativ 800 de miliarde EUR până la sfârșitul anului 2026.

Pentru informații suplimentare, accesați: NextGenerationEU (europa.eu)

Share:

asistent
Atlas - Asistent