Skip to main content

23 august 2021

Modelarea viitorului digital al Europei: Platforme online, Legea serviciilor digitale, Regulamentul UE privind corectitudinea și transparența în relațiile online între platforme și companii

Loading

Site-urile web, aplicațiile, rețelele de socializare, magazinele de conținut creativ, motoarele de căutare joacă un rol important în societatea și economia digitală europeană.

Comisia Europeană susține un mediu online de încredere, în care platformele online să prospere și  utilizatorii să fie tratați corect și protejați împotriva conținutului ilegal.

Platforme online: Politica Comisiei Europene încurajează un mediu de încredere, legal și bazat pe inovare pentru platformele online din UE. Comisia a identificat domeniile cheie de interes în Comunicarea privind platformele online .

Principiile directoare ale politicii CE sunt:

  • să creeze condiții de concurență echitabile pentru servicii digitale comparabile;
  • să asigure un comportament responsabil al platformelor online pentru a proteja valorile de bază;
  • să încurajeze încrederea, transparența și să asigure echitatea pe platformele online;
  • asă mențină piețele deschise și nediscriminatorii pentru a încuraja o economie bazată pe date.

Legea serviciilor digitale: Comisia a adoptat o propunere pentru o lege privind serviciile digitale (DSA). Împreună cu un act privind piețele digitale, această propunere va crea un spațiu digital mai sigur și mai deschis pentru toți utilizatorii și va asigura condiții de concurență echitabile pentru întreprinderi.

Regulamentul privind relațiile online între platforme și companii instituie un cadru armonizat pentru transparență și drepturi minime de despăgubire. Protejează companiile care depind de platformele online pentru a ajunge la consumatori, protejând în același timp potențialul de inovare al platformelor.

https://digital-strategy.ec.europa.eu/en/policies/online-platforms?fbclid=IwAR1rViLoLEVoa_BavIMDYZ7MrxTW-rLddV0mrTvZ_lVQa2bP_VbTusoGzRk

Share:

asistent
Atlas - Asistent