Skip to main content

03 ianuarie 2024

Ministerul Culturii anunță reluarea apelului de proiecte „Sprijinirea inițiativelor culturale de accelerare a digitalizării producției și distribuției de filme‟, finanțat în cadrul PNRR

Loading

Ministerul Culturii (MC), prin Unitatea de Management a Proiectului (UMP), în calitate de coordonator de reforme și investiții (CRI) și de furnizor și administrator al Schemei de ajutor de minimis anunță reluarea apelului de proiecte „Sprijinirea inițiativelor culturale de accelerare a digitalizării producției și distribuției de filme‟, finanțat în cadrul PNRR.

Relansarea apelului de proiecte „Sprijinirea inițiativelor culturale de accelerare a digitalizării producției și distribuției de filme‟ este o măsură ce decurge din necesitatea protejării intereselor potențialilor beneficiari, care au depus cereri de finanțare în cadrul apelului de proiecte lansat în perioada 30 ianuarie – 23 martie 2023, prin evitarea unor consecințe cu impact financiar generate de riscul obligativității returnării ajutorului de minimis primit de către beneficiari, ca urmare a constatării de nereguli de către Coordonatorul Național (CN), ulterior semnării contractelor de finanțare.

Precizăm că, deși în perioada cuprinsă între data închiderii Apelului de proiecte și prezent, CRI a întreprins toate demersurile legale necesare evaluării și contractării proiectelor depuse în condițiile asumate prin Schema de ajutor de minimis avizată de MIPE în calitate de CN, aprobată prin OMC nr. 2515/11.01.2023 și publicată în MOf nr. 57/20.01.2023 Partea I, respectiv Ghidul solicitantului, avizat de MIPE în calitate de CN, aprobat prin OMC nr. 2551/25.01.2023, răspunzând, totodată, invitației Comisiei Europene de clarificare a textului PNRR aferent Investiției 7 în ceea ce privește condițiile acordării finanțării, CN a recomandat reluarea Apelului de proiecte.

Informații actualizate cu privire la stadiul de pregătire a noului apel de proiecte „Sprijinirea inițiativelor culturale de accelerare a digitalizării producției și distribuției de filme‟ vor fi publicate pe pagina dedicată Investiției 7.

 

Sursa: aici.

Share:

asistent
Atlas - Asistent