Skip to main content

19 decembrie 2023

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) anunță semnarea contractelor de finanțare cu 24 de beneficiari în cadrul apelului 2 din Investiția 8 – Dezvoltarea unui program pentru atragerea resurselor umane înalt specializate din străinătate în activități de cercetare, dezvoltare și inovare

Loading

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) anunță semnarea contractelor de finanțare cu 24 de beneficiari în cadrul apelului 2 din Investiția 8 – Dezvoltarea unui program pentru atragerea resurselor umane înalt specializate din străinătate în activități de cercetare, dezvoltare și inovare, Componenta 9 Suport pentru sectorul privat, cercetare, dezvoltare și inovare a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Aducem în România cei mai buni cercetători din lume, prin fondurile din PNNR! Finanțăm cu 48 de milioane de euro 24 proiecte de cercetare, implementate în România de savanți români și internaționali de top. De asemenea, prin Investiția I8 din C9 PNRR, am oferit o şansă specialiștilor români plecați în străinătate să se întoarcă în țară și să contribuie la modernizarea cercetării românești. Din cele 100 de proiecte care au fost selectate în cadrul investiției I8, 10 sunt coordonate de savanți români”, a precizat ministrul Bogdan Ivan.

Investiția I8 din Componenta 9 a PNRR are un buget total de 168.000.000 Euro. Prin apelul 1, 113 milioane de euro au fost alocați pentru 76 de proiecte, care se află deja în implementare. Prin semnarea contractelor de finanțare aferente apelului 2, este asigurată o finanțare de 48 milioane de euro pentru încă 24 de proiecte în cercetare-dezvoltare și inovare.

Beneficiarii investiției sunt cercetători români sau străini care au desfășurat activități de cercetare în ultimii 3 ani, într-o instituție din afara României. Astfel, cercetătorii înalt specializați care activează în străinătate contribuie, prin proiectele lor, la inovația românească.

Domeniile de cercetare finanțate prin apelul 2 al investiției I8 sunt științele fizicii, științele vieții și științe umaniste.

 

Sursa: aici.

Share:

asistent
Atlas - Asistent