Skip to main content

17 august 2021

Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii – Incendii forestiere: UE continuă să canalizeze asistență și alte avioane pentru Italia și Algeria

Loading

Franța a mobilizat 2 avioane Canadair de stingere a incendiilor pentru a ajuta Algeria să lupte împotriva incendiilor de pădure din nordul și nord-estul țării, în urma unei cereri de asistență depuse la Mecanismul de protecție civilă al UE la 11 august 2021. Avioanele se vor deplasa în regiunea Kabylia pe 12 august 2021.

Comisia cofinanțează până la 75% din costurile de transport ale desfășurării. După finalizarea desfășurării lor în Grecia, alte 3 avioane franceze Canadair se vor deplasa în Italia prin intermediul Mecanismului de protecție civilă, după solicitarea acestuia din urmă de sprijin aerian în combaterea incendiilor forestiere din țară.

În plus, UE continuă și operațiunile de stingere a incendiilor în Grecia, Albania și Macedonia de Nord.

Comisarul pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič, a salutat acest răspuns rapid, subliniind că „UE se solidarizează cu toate țările care luptă împotriva incendiilor forestiere în acest moment dificil. Temperaturile ridicate fără precedent fac condițiile și mai dificile în mai multe state. Sprijinul european a fost mobilizat rapid și îi sunt recunoscător Franței pentru solidaritatea lor cu Algeria și Italia. Gândurile noastre sunt alături de familiile victimelor, ale celor afectați și de primii respondenți care luptă împotriva incendiilor forestiere. ”

În plus, satelitul Copernicus de urgență al UE a fost activat pentru a furniza hărți de evaluare a pagubelor din zonele afectate.

 

Sursă:

https://ec.europa.eu/echo/news/forest-fires-eu-continues-channel-assistance-further-planes-italy-and-algeria_en

Share:

asistent
Atlas - Asistent