Skip to main content

26 ianuarie 2024

MCID FINANȚEAZĂ CU PESTE 180 MILIOANE DE LEI IMPLEMENTAREA TEHNOLOGIILOR DE ULTIMĂ GENERAȚIE ÎN PROIECTE CE VIZEAZĂ DEZVOLTAREA INDUSTRIALĂ, SPAȚIUL EXTRAATMOSFERIC, APĂRAREA NAȚIONALĂ, AFACERILE INTERNE ȘI AGRICULTURA

Loading

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) finanțează cu 182,2 milioane de lei proiecte ce presupun implementarea unor tehnologii de ultimă generație în 25 de tematici de cercetare-dezvoltare care acoperă o arie largă de sectoare de activitate precum industria, spațiul extraatmosferic, apărarea, afacerile interne, agricultura și biodiversitatea.

Finanțarea este asigurată prin Planul Național pentru Cercetare, Dezvoltare și Inovare 2022-2027 (PNCDI IV), programul 5.6 – Provocări, subprogramul 5.6.3. – Soluții.

Procedura de finanțare este derulată prin Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI), iar perioada de implementare a proiectelor este cuprinsă între 24 și 36 de luni de la data semnării contractelor de finanțare.

Finanțarea vizează proiecte care au ca scop oferirea de soluții inovative sub formă de produs, serviciu sau proces de fabricație, ca răspuns la provocări specifice identificate de sectorul public.

Acest tip de proiecte din cadrul PNCDI IV este finanțat prin competiții de tip “top-down”, licitație restrânsă. Mai mult detalii sunt disponibile la adresa https://uefiscdi.gov.ro/pncdi-iv.

Informații aici.

 

Share:

asistent
Atlas - Asistent