Skip to main content

13 ianuarie 2022

Lansarea de noi apeluri pentru sprijinirea infrastructurilor de conectivitate digitală

Loading

Comisia a lansat primele cereri de propuneri în cadrul părții digitale a Mecanismului pentru interconectarea Europei (CEF Digital).

Cu un buget planificat de 258 de milioane EUR, apelurile CEF Digital urmăresc să îmbunătățească infrastructurile de conectivitate digitală, în special rețelele Gigabit și 5G, și să contribuie la transformarea digitală a Europei.

Comisia va cofinanța acțiuni care vizează echiparea principalelor rute de transport din Europa și a furnizorilor de servicii cheie din comunitățile locale cu conectivitate 5G, precum și acțiuni de implementare sau modernizare a rețelelor principale bazate pe tehnologii avansate. Apelurile se vor concentra, de asemenea, pe infrastructura care conectează servicii cloud federate, infrastructuri principale pentru gateway-uri globale digitale, cum ar fi cablurile submarine, precum și acțiunile pregătitoare pentru înființarea de platforme digitale operaționale pentru infrastructurile de transport și energie din UE.

Apelurile CEF Digital sunt deschise în principal entităților, inclusiv întreprinderilor mixte, stabilite în Statele Membre și în țări sau teritorii de peste mări.

Sursa: Daily News 12 / 01 / 2022 (europa.eu)

Share:

asistent
Atlas - Asistent