Skip to main content

19 octombrie 2021

JRC (Centrul Comun de Cercetare) solicită propuneri de proiecte pentru a experimenta, a testa la nivel de prototip și a demonstra idei pentru noul Bauhaus european.

Loading

Zidul de reacție al Laboratorului european de verificare a structurilor (Reaction Wall, European Laboratory for Structural Assessment (ELSA)) și Laboratorul de nanotehnologie vor servi drept platformă de colaborare pentru stimularea creativității și inovării în mediul construcțiilor. Cele două laboratoare ale JRC se află la Ispra, în Italia.

Cererea de propuneri oferă sprijin pentru deplasare și ședere membrilor instituțiilor care își depun candidatura din România, precum și din alte câteva țări.

Cererea de propuneri va fi deschisă până pe 16 ianuarie 2022.

În cadrul noii inițiative a Comisiei Europene privind noul Bauhaus european, coordonată de JRC, lista priorităților în materie de cercetare este lungă. Aceasta include renovarea clădirilor în condiții sigure și ecologie, materialele inteligente și sustenabile, inclusiv nanomaterialele, pentru clădiri și construcții, proiectarea și modernizarea pentru reziliență, siguranța infrastructurii construite împotriva mai multor pericole, inclusiv schimbările climatice, noile materiale și tehnologii, materialele de construcție sustenabile și aplicarea unor metode avansate de testare.

Pentru restul de detalii și modul în care poate fi folosită infrastructura de cercetare de la Ispra:

https://ec.europa.eu/jrc/en/research-facility/open-access/relevance-driven/2021-1-rd-elsa-reactionwall?fbclid=IwAR2zDRaWCiXWQpk31h5938DQd_qDWp8uY6_jK8waLezv8KwNJcDf352cJQE

 

Share:

asistent
Atlas - Asistent