Skip to main content

23 iunie 2023

InvestEU – Până la 280 de milioane euro pentru IMM-urile cehe și slovace

Loading

Fondul European de Investiții (FEI), susținut de programul InvestEU, a semnat două garanții cu Komerční banka, care îi vor permite creditorului ceh să acorde finanțare de până la 280 de milioane EUR pentru întreprinderile micro, mici și mijlocii. Operațiunea va facilita acordarea de împrumuturi în condiții favorabile pentru a sprijini investițiile în inovare și digitalizare, durabilitate, antreprenoriat social, competențe și educație, precum și sectoarele culturii și artelor creative. Finanțarea vizează aproximativ 6.500 de companii din Cehia şi Slovacia, care vor valorifica întregul potențial pentru locuri de muncă, inovare și incluziune socială.

„InvestEU joacă un rol crucial în sprijinirea micro, mici și mijlocii companii din Europa. Accesul la finanțare este vital pentru întreprinderile mici și mijlocii pentru a avea un impact semnificativ în domenii precum digitalizarea. , sustenabilitatea, educația și sectorul cultural. Sunt încântat că, datorită acestor două acorduri, 6.500 de întreprinderi din Cehia și Slovacia vor primi sprijinul de care au nevoie, stimulând competitivitatea, crearea de locuri de muncă și accelerând progresul către o instituție mai inovatoare, durabilă și ecologică. și economie rezistentă”.
Paolo Gentiloni, Comisarul pentru economie

Programul InvestEU oferă UE finanțare pe termen lung prin mobilizarea fondurilor private și publice în sprijinul priorităților politice ale UE. Ca parte a programului, Fondul InvestEU este implementat prin parteneri financiari care vor investi în proiecte folosind garanția bugetului UE și mobilizând astfel cel puțin 372 de miliarde EUR în investiții suplimentare.

 

Sursă foto: Copyright © 2023 Fio banka

Share:

asistent
Atlas - Asistent