Skip to main content

19 octombrie 2021

Institutul European de Inovare și Tehnologie sprijină noul Bauhaus cu 5 milioane EUR

Loading

Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT) a lansat în data de 18 octombrie „EIT Community Booster – Scaling New European Bauhaus Ventures” pentru a sprijini inițiativa New European Bauhaus. Acest prim apel va sprijini 20 de companii inovatoare cu un buget de până la 50.000 EUR fiecare pentru a accelera soluții care să integreze durabilitatea (de la obiectivele climatice, la circularitate, poluare zero și biodiversitate), estetică (calitatea experienței și stilului, dincolo de funcționalitate) și incluziune (diversitate și accesibilitate).

Această inițiativă comună comunitară EIT New Bauhaus European are un buget de 5 milioane EUR pentru 2021 și 2022 pentru:

  • oferirea serviciilor de accelerare și sprijinirea noilor antreprenori, inovatori și proiecte legate de Bauhaus din Europa;
  • crearea și mobilizarea inițiativelor conduse de cetățeni;
  • oferirea activităților de formare antreprenorială și resurse educaționale în perfecționare și învățare continuă;
  • sprijinul EIT pentru noul Bauhaus european;

EIT este cel mai mare ecosistem de inovare din Europa, care reunește aproape 3.000 de parteneri din organizații de top pentru afaceri, cercetare și educație din Europa, în peste 60 de centre de inovare din Europa. EIT a alimentat peste 3.800 de întreprinderi noi și creșteri, a creat peste 1.400 de produse și servicii noi care au dus la strângerea a peste 3,9 miliarde de euro în capital extern. Peste 3.800 de studenți au absolvit programele de masterat și doctorat etichetate de EIT și peste 100.000 au participat la formări antreprenoriale comunitare EIT.

Apelul comunitar EIT este deschis până la 17 decembrie 2021.

Mai multe informații:

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/IP_21_5266

Share:

asistent
Atlas - Asistent