Skip to main content

27 august 2021

Green City Accord: ceremonie pentru semnatari

Loading

Orașele din Uniunea Europeană se confruntă cu multe provocări. Poluarea aerului este o problemă serioasă care prezintă un risc real pentru sănătate, poluarea fonică este în creștere, extinderea urbană afectează disponibilitatea spațiilor verzi, în timp ce generarea de deșeuri continuă să aibă un impact asupra mediului local.

Dar orașele pot fi, de asemenea, lideri în protecția mediului și pot juca un rol important în îmbunătățirea calității aerului și a apei, în îmbunătățirea protecției biodiversității, în combaterea poluării fonice și în direcția către o economie circulară mai durabilă. Acesta este motivul pentru care peste 50 de orașe au semnat acum Acordul Green City. Acest acord prevede că autoritățile locale se angajează să atingă obiective de mediu ambițioase până în 2030 privind aerul, apa, natura și biodiversitatea, economia circulară și deșeurile și zgomotul.

Pentru a sărbători implicarea unui număr din ce în ce mai mare de orașe care fac parte din comunitatea Green City Accord, o ceremonie online semnatară la nivel înalt va avea loc pe 22 septembrie între orele 14:00-16:00 CEST.

Primarii, liderii locali și părțile interesate se vor alătura comisarului european pentru mediu, oceane și pescuit Virginijus Sinkevičius într-o oportunitate unică de a discuta Acordul orașului verde și prioritățile lor de mediu.

https://ec.europa.eu/environment/news/green-city-accord-ceremony-signatories-2021-07-22_en

Share:

asistent
Atlas - Asistent