Skip to main content

09 iunie 2023

Fonduri nerambursabile pentru tinerii fermieri

Loading

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale lansează în consultare publică Ghidul „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”. Sprijinul pentru instalarea tinerilor fermieri se acordă sub formă de sumă forfetară potrivit prevederilor fişei tehnice a intervenției DR 30 – Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri. Sprijinul public nerambursabil se acordă pentru o perioadă de implementare de maximum trei ani sau cinci ani pentru sectorul pomicol și struguri de masă și este de:  70 000 de euro
Solicitantul trebuie să facă dovada că valoarea investițiilor prevăzute în planul de afaceri reprezintă cel puţin 40% din valoarea sprijinului nerambursabil.
Sprijinul pentru instalarea tinerilor fermieri se va acorda sub formă de sumă forfetară în două tranșe, astfel:

  1. 75% din cuantumul sprijinului la semnarea Contractului de finanțare;
  2. 25% din cuantumul sprijinului se va acorda în funcţie de implementarea corectă a Planului de afaceri, fără a depăși trei ani sau cinci ani pentru sectorul pomicol și struguri de masă, de la semnarea contractului de finanțare.

Implementarea planului de afaceri, se va realiza până la data de 30 septembrie 2029, verificarea finală și ultima plată nu vor depăşi data de 31 decembrie 2029.

Informații suplimentare privind ghidul lansat în consultare publică pot fi consultate accesând pagina – https://www.afir.ro/comunicare/utile/dezbatere-publica

 

Share:

asistent
Atlas - Asistent