Skip to main content

04 august 2021

Fondul European de Apărare (EDF): Zi de informare și eveniment de socializare

Loading

În perioada 15 – 17 septembrie 2021, Comisia Europeană va organiza un evenimente virtuale de informare și de socializare pentru potențialii solicitanți la cererile de propuneri din Fondul European de Apărare (FEA) 2021. Înscrierile vor fi deschise în perioada 16 august (12.00) – 8 septembrie (23.59).

Evenimentul virtual este GRATUIT și se desfășoară timp de trei zile:

  • o zi de informare cu scopul de a introduce cererile de propuneri pentru 2021, de a explica modalitățile de participare și de a prezenta perspective și așteptări de la Comisia Europeană
  • eveniment de brokeraj și de socializare cu durata de 2 zile, oferind o experiența unică de socializare internațională, cu scopul de a crea consorții câștigătoare de cercetare și dezvoltare în domeniul apărării.

Teme abordate

FEA oferă cofinanțare de 8 miliarde EUR în perioada 2021-2027 pentru cercetare și dezvoltare în domeniul apărării, în toate domeniile operaționale și tehnologice (terestru, maritim, aerian, spațial, cibernetic, informație, energie, materiale, CBRN etc.).

Comisia va prezenta subiectele convocării FEA 2021, modalitățile de participare și procesul de depunere. În plus, evenimentul va oferi solicitanților o oportunitate unică de a-și prezenta ideile și expertiza către companiile de vârf, organizațiile de cercetare, mediul academic, IMM-urile și inovatorii de ultimă generație din toate industriile. Evenimentul de brokeraj virtual vă va permite să vă extindeți rețeaua internațională și să creați parteneriate strategice prin întâlniri programate one-to-one.

Context privind cererile de propuneri ale EDF 2021

Programul de lucru FEA 2021 include 23 de apeluri competitive care acoperă 37 de subiecte pentru un buget total de 1,2 miliarde EUR. Termenul limită pentru depunere este stabilit la 9 decembrie 2021.

Toate documentele de referință FEA 2021 (Program de lucru, descrieri ale subiectelor apelurilor și modalitățile de depunere, formularele de depunere) sunt disponibile pe „portalul de finanțare și licitații” (Funding & Tenders portal) al Comisiei Europene.

Participanți la eveniment

Orice entitate interesată de cererile de propuneri ale FEA, stabilită în Uniunea Europeană, în Norvegia sau în alte țări terțe:

  • Industrie (sau actori industriali), întreprinderi cu capitalizare medie (mid-caps) și IMM-uri
  • Organizații de cercetare și tehnologie
  • Universități
  • Sectorul public
  • Asociații de afaceri
  • Autoritățile naționale
  • Organizații internaționale

Modalitate de participare

Înregistrați-vă online între 16 august și 8 septembrie 2021. Înregistrarea dvs. va fi validată cu un e-mail de confirmare. După confirmare, veți primi o invitație formală (adică o parolă de participare la distanță), pentru a participa la ziua de informare.

Pentru informații suplimentare și participare a eveniment, vă rugăm accesați: European Defence Fund (EDF): Information Day & Networking Event (europa.eu)

Share:

asistent
Atlas - Asistent