Skip to main content

14 septembrie 2021

Folosirea de noi abilități pentru construirea lanțului valoric pentru a obține acordul verde european

Loading

Prin inițiativa BUILD UP Skills, UE își propune să crească numărul de profesioniști calificați instruiți și calificați în întreaga Europă, în vederea livrării de clădiri noi cu energie aproape zero, precum și oferte de renovări ale clădirilor performanță energetică ridicată. BUILD UP Skills rulează din 2011, cu peste 75 de proiecte susținute până acum.

Pachetul de rezultate CORDIS actualizat, care a fost lansat recent, prezintă un portofoliu de proiecte finalizate recent, care au abordat cu succes provocarea de a perfecționa profesioniștii în construcții, fie în ceea ce privește abilitățile tradiționale de construcție, fie abilitățile digitale recent solicitate.

Exemplele prezentate ilustrează necesitatea ruperii silozurilor între diferitele profesii implicate la fața locului și în afara amplasamentului, asigurând o înțelegere holistică a clădirii ca sistem. Aceasta înseamnă că abilitățile ușoare (de exemplu, comunicarea) sunt cel puțin la fel de importante ca abilitățile tehnice dificile.

O altă lecție este necesitatea dezvoltării mecanismelor care să asigure vizibilitatea pe piață a profesioniștilor calificați, de ex. prin certificare, carduri profesionale etc.

După încheierea programului Orizont 2020, lucrările desfășurate în cadrul BUILD UP Skills continuă în cadrul programului LIFE 2021-2027.

https://cinea.ec.europa.eu/news/leveraging-new-skills-building-value-chain-deliver-european-green-deal-2021-09-10_en

Share:

asistent
Atlas - Asistent