Skip to main content

03 aprilie 2024

Festivalul Noului Bauhaus European va avea loc în perioada 9-13 aprilie 2024

Loading

Comisia Europeană în cooperare cu Președinția belgiană a Consiliului Uniunii Europene, organizează în perioada 9-13 aprilie 2024, la Bruxelles, Festivalul Noului Bauhaus European. Evenimentul va avea în Parcul du Cinquantenaire și la Muzeul de Artă și Istorie.

În timpul sesiunilor interactive, atelierelor, demonstrațiilor și spectacolelor artistice, participanții vor descoperi și experimenta puterea inovatoare a Europei în construirea unui viitor comun care nu este doar uimitor din punct de vedere estetic sau cultural, ci poate avea impact și asupra bunăstării colective.

Festivalul se anunță ca o sărbătoare a inovației, sustenabilității și incluziunii și este o ocazie perfectă de a identifica organizațiile și inițiativele care împărtășesc valorile NEB, fiind totodată o reală oportunitate pentru a surprinde și aprecia inovația și reziliența care modelează un viitor colectiv optimist. Festivalul va include, de asemenea, Ceremonia Noului Premiu European Bauhaus 2024, care va recompensa 20 de proiecte care urmăresc valorile NEB.

Ediția din 2024 va cuprinde o recunoaștere specială pentru efortul de reconstrucție și redresare al Ucrainei și va pune în centrul atenției regiunile din UE care se confruntă mai intens cu constrângeri socio-economice și locurile cele mai expuse la presiunea necesității de a evolua către o economie neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon.
Festivalul va fi accesibil vizitatorilor cu mobilitate redusă.

Mai multe detalii despre festival veți putea gasi aici: https://new-european-bauhaus.europa.eu/festival_en

Share:

asistent
Atlas - Asistent