Comisia a lansat al doilea apel de proiecte de anvergură în contextul Fondului de inovare, unul dintre cele mai mari programe de finanțare din lume pentru demonstrarea tehnologiilor inovatoare cu emisii reduse de carbon, cu 1,5 miliarde EUR din Sistemul UE de comercializare a certificatelor de emisii (ETS).Miercuri, 10 noiembrie 2021, CINEA (Agenția Executivă Europeană pentru Climă, Infrastructură și Mediu) organizează împreună cu DG Climate un eveniment de informare pentru a prezenta cel de-al doilea apel de proiecte de anvergură lansat recent în cadrul Fondului de inovare.
Cu un buget de 1,5 miliarde EUR, care este majorat cu 50% față de apelul precedent, Fondul pentru inovare va finanța tehnologii inovatoare pentru energie regenerabilă, industrii consumatoare de energie, stocare de energie și captare, utilizare și stocare a carbonului.
Fondul pentru inovare va oferi sprijin în jur de 25 de miliarde EUR în perioada 2020-2030 , în funcție de prețul carbonului, pentru demonstrarea comercială a tehnologiilor inovatoare cu emisii scăzute de carbon, cu scopul de a aduce pe piață soluții industriale de decarbonizare a Europei și de a sprijini tranziția acesteia la climă. neutralitate.
Scopul este de a ajuta companiile să investească în energie curată și industrie pentru a stimula creșterea economică, pentru a crea locuri de muncă locale pregătite pentru viitor și pentru a consolida liderul tehnologic european la scară globală.
Mai multe detalii găsiți aici: https://cinea.ec.europa.eu/events/innovation-fund-second-large-scale-call-projects-info-day_en?fbclid=IwAR18zmhBpJ68W11R8VYwysm0zcaZdtw51zub6ICcpghQMNx4SYeRUbDI2sQ