Skip to main content

13 octombrie 2023

Eveniment de informare privitor la proiectul POCA 129934

Loading

Evenimentul de informare privind proiectul „Dezvoltarea capacității instituționale a Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene printr-un sistem integrat de management al calității”, cod MySMIS 129934, a constituit un prilej de a prezenta rezultatele obținute în fața unei audiențe avizate.

 

Directorul DC SMIS IT, Eugen Lungoci, a prezentat și detaliat participanților utilitatea platformei DMS, în timp ce Sorin Bolchiș, șef serviciu în cadrul Direcției generale Managementul Resurselor Umane și Asigurarea Capacității Administrative, a oferit informații aprofundate privind fundamentele sistemului de management dezvoltat, respectiv modelele CAF și ISO. Completând intervențiile antevorbitorilor, Laurențiu Gagu, expert în cadrul Direcției Cooperare Europeană și Internațională, a realizat o prezentare grafică prin care a împărtășit rezultatelor implementării platformei ”Oportunități UE”, iar în siajul elementelor teoretice și practice explicate participanților, Andreea Severa, director al Direcției Cooperare Europeană și Internațională, precum și Ivona Batali, director general al Direcției generale Informare, Transparentizare și Dialog Social, au adus mențiuni suplimentare privind maniera de implementare a platformei.

 

Evenimentul a beneficiat la final de un dialog deschis, interactiv între moderatori și invitați, pe sistem Q&A, pentru a veni în întampinarea dorinței extinse de clarificare și aprofundare din partea celor care vor constitui parte activă la implementarea modelelor CAF și ISO, precum și la platforma ”Oportunități UE”.

 

Vă informăm, pe această cale, că rezultate așteptate, conform cererii de finanțare, sunt următoarele:

 

  1. Instrument de auto-evaluare a modului de funcționare a instituțiilor administrației publice (CAF) implementat la nivelul MIPE;
  2. Standard SR EN ISO 9001:2015 implementat si certificat la nivelul MIPE;
  3. Sistem informatic integrat de management al documentelor, de evaluare si monitorizare a managementului calității in cadrul MIPE;
  4. Mecanism de cooperare între instituțiile cu responsabilități în gestionarea fondurilor comunitare si naționale în vederea asigurării sinergiilor/complementarității intervențiilor susținute, reflectat în site-ul https://oportunitati-ue.gov.ro/, ce se constituie în punct unic de acces al surselor de finanțare europene.

 

Share:

asistent
Atlas - Asistent