Skip to main content

11 august 2021

Eveniment de informare: EIC Accelerator în Orizont Europa

Loading

Consiliul European pentru Inovare (EIC), Asociația ”Măgurele Science Park” (MSP) și Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) organizează sesiunea de informare privind schema de finanțare EIC Accelerator, un eveniment online care va avea loc la data de 8 septembrie 2021, începând cu ora 11:00 (ora locală RO).

Instrumentul de finanțare EIC Accelerator este dedicat sprijinirii întreprinderilor nou-înființate și IMM-urilor care au potențialul de a crea noi piețe sau de a transforma piețele existente. Acest lucru se va realiza prin acordarea de subvenții (granturi) de până la 2,5 milioane EUR, suplimentate cu investiții de capital (equity) cuprinse între 0,5 milioane EUR și 15 milioane EUR prin EIC Fund. Instrumentul EIC Accelerator include un nou sistem inovator de depunere a cererilor, care permite întreprinderilor nou-înființate și IMM-urilor să solicite finanțare în orice moment prin intermediul unui proces simplificat.

Principiile de bază ale instrumentului de finanțare EIC Accelerator vor fi explicate de: domnul Stéphane Ouaki, președintele comitetului de investiții al EIC Fund și șef de departament în EISMEA (Agenția Executiva a Comisiei Europene responsabilă pentru programul EIC și pentru IMM-uri) și expeți din echipa de evaluare și selecție din cadrul EIC.

Sesiunea de informare va fi deschisă și moderată de doamna Oana Craioveanu, consilier inovare al ministrului MCID, delegat național în Comitetul Programului EIC Orizont Europa.

Evenimentul se va desfășura în limba engleză cu posibilitatea de a pune întrebări și în limba română.

Participarea este gratuită, dar înregistrarea este obligatorie până la data de 7 septembrie 2021, ora 14:00. Mai multe detalii privind participarea la eveniment:

https://www.magurelesciencepark.ro/evenimente/eveniment-de-informare-eic-accelerator-in-orizont-europa/

Share:

asistent
Atlas - Asistent