Skip to main content

24 iunie 2023

Europa Digitală – Comisia Europeană a lansat o consultare publică pentru o bază de date privind transparența Digital Services Act (DSA)

Loading

DSA introduce un nou set cuprinzător de reguli pentru serviciile intermediare online. Noile reguli includ noi responsabilități pentru a limita răspândirea conținutului ilegal și a produselor ilegale online, pentru a crește protecția minorilor și pentru a oferi utilizatorilor mai multe opțiuni și informații mai bune. Toți intermediarii online, cu excepția microîntreprinderilor și a întreprinderilor mici, vor trebui să respecte noile obligații ample de transparență pentru a crește responsabilitatea și supravegherea. Obligațiile diferiților jucători online se potrivesc cu rolul, dimensiunea și impactul lor în ecosistemul online.

Serviciile Comisiei au conceput și pregătit o bază de date pentru expunerea de motive, baza de date privind transparența DSA, în conformitate cu regulamentul. Scopul acestei consultări este de a oferi oportunitatea tuturor părților interesate și publicului larg de a oferi feedback și sugestii cu privire la modul precis în care această obligație ar trebui să fie implementată, inclusiv informațiile care trebuie colectate, metodele de prezentare a expunerilor de motive și instrumentele de acces pentru public. Comisia invită furnizorii de platforme online, organizațiile societății civile, cercetătorii și alți actori să își trimită contribuția până la 17 iulie 2023, astfel încât serviciile Comisiei să le poată lua în considerare în timp util, înainte ca baza de date să devină operațională.

Sursă foto: Copyright © 2019 EU DisinfoLab

Share:

asistent
Atlas - Asistent