Skip to main content

26 iulie 2021

EUMETSAT va deveni cel mai mare operator al misiunilor Sentinel

Loading

Agenția europeană de meteorologie prin satelit, EUMETSAT, va deveni cel mai mare operator al misiunilor satelitare „Sentinel” ale programului Copernicus, în cadrul unui acord semnat în data de 23 iulie 2021 cu Comisia Europeană.

Copernicus este o componentă a Programului spațial al Uniunii Europene care urmărește fenomenele de mediu, oferă servicii de informații care se bazează pe observarea Pământului prin satelit și date in-situ (non-spațiale), în beneficiul tuturor cetățenilor europeni.

 Acordul de contribuție la implementarea componentei Copernicus a Programului spațial al Uniunii Europene, în valoare de 735 milioane EUR, încheiat pe o perioadă de șapte ani, extinde și consolidează rolul EUMETSAT în misiunile de monitorizare a oceanelor și a atmosferei în cadrul programului de observare a Pământului.

Acesta îi încredințează EUMETSAT continuarea funcționării și exploatării misiunilor existente de monitorizare a oceanului Copernicus Sentinel-3 și -6, a viitoarelor misiuni de monitorizare a atmosferei Sentinel-4 și -5 și a viitoarelor misiuni destinate monitorizării dioxidului de carbon și a climei.

„Experiența consacrată a EUMETSAT ca agenție operațională de sateliți meteorologici înseamnă că suntem bine poziționați pentru a aduce beneficiile acestor misiuni  cetățenilor UE și propriilor noastre state membre”, a spus directorul general al EUMETSAT, Phil Evans.

Sursa: EUMETSAT Becomes The Largest Operator Of Sentinel Missions – SatNews

Share:

asistent
Atlas - Asistent