Skip to main content

16 august 2023

EUAA a lansat portalul „Let’s Speak Asylum” în domeniul azilului și primirii

Loading

Agenția Uniunii Europene pentru Azil (EUAA) a lansat un nou portal important, care oferă o gamă largă de resurse profesioniștilor din domeniul azilului și al primirii. Portalul „Let’s Speak Asylum” a fost dezvoltat de câțiva ani și include o bibliotecă fără precedent de instrumente și produse practice pentru a ajuta oficialii și alți profesioniști să comunice și să ofere informații solicitanților de protecție internațională. Portalul de furnizare de informații Let’s Speak Asylum reunește rezultatele tematice ale proiectului umbrelă Let’s Speak Asylum al EUAA. Utilizând instrumentele și resursele standardizate, solicitanții vor primi din ce în ce mai mult informații armonizate, indiferent de locul în care aplică în Europa. Portalul este destinat în primul rând funcționarilor autorităților naționale și oricărui alt personal sau organizație care lucrează sau este implicat în furnizarea de informații în contextul azilului și al primirii în contextul UE. Elementele principale ale portalului: îndrumări metodologice; orientări suplimentare, sfaturi practice și mesaje de furnizare a informațiilor cheie pe patru domenii tematice, respectiv procedura de azil, procedura Dublin, primirea și relocarea; materiale de furnizare a informațiilor EUAA; manuale de utilizare; ilustrații și pictograme; biblioteca de instrumente și produse practice.

EUAA va continua să dezvolte și să încarce conținut și materiale suplimentare pe portalul LSA în timpul celei de-a doua etape a proiectului. Proiectul umbrelă Let’s Speak Asylum va continua până la sfârșitul anului 2024 cu dezvoltarea de conținut nou pentru faze specifice ale ariilor tematice.

Link portal – https://lsa.euaa.europa.eu/

 

Sursă – https://euaa.europa.eu/news-events/new-euaa-resource-portal-launched-help-professionals-explain-asylum-and-reception-processes
Sursă foto:© Agenția Uniunii Europene pentru Azil 2023

Share:

asistent
Atlas - Asistent